Use your smile to change the world. Don't let the world change your smile :)

Monday, 19 December 2011

Text message : ' ) from ❤


Hey hey .. Sihat ? ? hehehe .. Sihat baguslah.. Tak sihat pergi makan ubat tau korang ! : )

Okay now the topic text message .. Haihh =.= okay now nak dengar satu cerita tak ; ) .. Mula - mula macam ni ... ..... 2 hari lepas , kita text my boyfie .. Sebab bosan and rindu sangat dekat dia .. And - and tengok fhone kita ada message masuk . Dia reply lah .. Dia cakap


Punya lah kita gembira sebab dia nak call kan .. and biasanya dia call pukul 12 or 12.30 ke tak pun pukul 1 pagi .. Tunggu punya tunggu .. Sampai tertidur ni hah tunggu dia call ! DIA TAK CALL !!! ( WALAWEH PANAS HATI AKU ) Then , esok bangun kita tengok tak ada 1 missed call or text message pun .. biasanya ada lah satu missed call dari dia kan ? ni tak ada .. apa lagi text .. =.=" .. *adduh weh sakitnya hati aku*..

Then semalam 1 hari tu kiteorang tak text .. and dia call lah dalam pukul 11.30 mlm macam tu .. 

him : hello assalamualaikum ..
kita : waalaikumussalam
him : tengah buat apa ?
kita : tak buat apa - apa ..
him : malam karang nak call boleh tak ?
kita : *dengan suara tengking* kalau setakat cakap je tak payah lah oky !
him : ehh semalam *suara semakin perlahan and tak dengar sangat lah* 

Lepas tu ada kawan sebelah dia sampuk ,. "hahh .. DIA TIPU" .. then dia gelak .. lepas tu dia cakap
malam nanti orang nak call boleh tak ?

kita : insyallah 
him : tunggu tau !
kita : ye .. 
him : pukul 12 nanti orang call ..
kita : humm yelaa 
him : oky byee .. assalamualaikum
kita : waalaikumussalam ..
*terus letak ..

Dalam hati kita cakap .. "kenapa mamat ni tak cakap i love you macam selalu .. humm sebab ada kawan dekat sebelah lah tu .. eeii tak romantiknya lahhai mamat ni .." haha .. boleh pulak kutuk dalam hatikan .. apa - apa lah .. haha .. 

And tunggu punya tunggu tengok jam baru 10 minit dia call dah tunggu .. haha .. then tunggu tengok dah pukul 12 .. Dalam hati "Aik tak berdering pun fhone aku ni .." Tunggu lah sampai tertidur .. fhone tertindih bawah bantal .. nak tahu tak dia call pukul berapa ? PUKUL 1 PAGI OKAY !!!! sakitnya hati .. tapi kita tak angkat pun .. dah fhone tertindih bawah bantal .. and dia hantar text punya lah panjang .. and text nya berbunyi macam ni ..


Dia cakap dia terlupa ! HELLO AWAK ! sakitnya hati , awak cakap awak terlupa .. awak ingat siapa sampai lupakan kita ni hahh ! Tapi sebab kan kita ni tak nak gaduh kan ?? kita hantar lah baik - baik .. Tapi message tu kita tak ingat dah .. panjang sangat .. hehe .. so haha .. Lepas tu hari ni kiteorang okay sekejap je ! Dalam pukul 5 tadi .. kita beli baju sekolah dekat Seri Bangi .. Uniform Gallery .. Jumpa lah classmate kita .. Nama dia afiq akmal and membe baik afiq ni pun kerja situ .. dua-2 kita kenal .. Dulu kita suka pergi uniform gallery dekat warta or giant lah sekarangkan ? .. tapi disebabkan dia kerja sana .. Takut lah nak pergi situ kan ?????? malu lah katakan .. and and classmate kita cakap 
*nama seseorang iaitu nama boyfie kita lah ! haha .*
maklumlah kita dgn boyfie kita tu mcm belangkas sebelum couple .. kejap gaduh kejap bergurau kejap tak tegur kejap merajuk .. LOL kan ? now kiteorang bersama jugak akhirnya .. Then kita bagi lah tahu boyfie kita .. dengan text message ..

and tiba - tiba dia balas dgn marah - marah kita ..

wah marah benar kau ! kan aku cakap terserempak .. bukan sengaja aku jumpa dia ! yang kau nak marah lebih - lebih ni apahal .. haihhh
kita balas panjang sikit lah dekat dia .. semua ayat ada tanda " ! " .. sebab bengang sangat .. and yang penting .. mestilah kau aku jugak ! weh tolong lah nak berlembut dengan dia lepas dia cakap macam tu .. lepas tu dia tak reply .. kita tunggu lah kejap .. then 15 minutes later .. kita text dia .. kita mengalah lah kan ?. kita cakap sorry .. dia tetap tak reply sampai sekarang .. humm : ' ( ...

SO korang .. mintak tolong boleh ? Doakan kita dengan dia baik ye ? lagipun kiteorang memang selalu gaduh kejap je .. lepas tu baik .. and kalau boleh doakan kiteorang tak gaduh lagi okay ; ' ) .. 

✯ Terima Kasih ✮

No comments:

Post a Comment

you can leave your comment here :)

Flurry Of Hearts