Use your smile to change the world. Don't let the world change your smile :)

Monday, 9 January 2012

First time balik dengan si DIA

*ASSALAMUALAIKUM !
comel lah gambar ni *hiw*hiw..

hari ni malas lah nak mula dengan banyak cakap *wink

hey korang .. nak tahu tak ? 
*tak nak tahu ..
eemmm tak nak tahu ke ? hahaha .. dulu kawan sekerja kita suka cakap macam ni .. setiap kali kita cakap "eehh weh nak tahu tak ?" belum sempat nak sambung dia dah jawab dulu dah "tak nak tahu" lepas tu dia gelak .. ahaha comel je . kadang - kadang tu bengang menyampah pun ada .. tapi tak apa lah happy dengan dia walaupun gurau dia mcm tu tapi kita tak sakit hati pun . haha .. lawak doe . Dia suka panggil kita dengan nama "Long" . mula - mula kenal , dia panggil dhilah lah lepas tu panggil long pulak sebab asyik dengar orang panggil kita long je . dia pun dah terikut . haha .

Hari ni hari isnin , so mestilah sekolah kan .. Lepas tu dapat jadual kelas hari ni . Orang lain semua dapat minggu lepas . Tapi tak semua kelas lah .. banyak jugak lah kelas yang tak dapat jadual lagi .. lepas dah dapat jadual tu tengok - tengok hari ni balik lambat . Alamak , malasnya . tapi nak buat macam mana . terpaksa lah kan ? and and membe kita ni kejap - kejap ajak call ayah dia , kejap - kejap nak pergi tandas . haihh menyampah aku . penat 

And and tadi Cikgu BI masuk so kiteorang belajar lah kan .. firstly kena intro pasal diri sendiri .. Cikgu tu bagi HW - Question .. Soalan dia macam tanya budak sekolah rendah . teringat masa zaman darjah 1 dulu . What is your name ? Where do you live ? When were your born ? What your favourite song / food and others .. hahaha kelakar doe .. haha .. and and nak tahu tak ! Cikgu sivik kita ialah cikgu yang cerewet and cikgu yang tak disukai oleh beberapa orang pelajar .. Pn. Norhayati Ali .. haahhh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak suka dia lah .. dia cerewet , semua tak kena .. bosannya . and dia bagi homework hari ni .. hari ni banyak jugak lah homework kan . boleh tahan lah .. tapi still boleh buat ,. hehe . and time habis rehat .. saja duduk depan kelas and boyfie kita tu main cucuk pinggang pulak .. depan orang pulak tu .. eeiisshh nak kena lempang ke apa .. kalau ye pun tak payah depan orang ! tahu lah kau tu monitor kan .. hahaha dia ketua kelas ! kelakar je ..

Then time balik mula - mula tu muka sedih sebab balik sengsorang kan ? bestie kita balik lambat sikit .. dia dekat bengkel jahit tak silap .. so dia balik lain masa lah .. tak balik sama dengan dia . :'( .. sedih je .. Lepas tu time nak keluar dari kelas , saja keluar cepat - cepat malas nak borak - borak dengan boyfie kita . Then dengar dia panggil "woii" tapi buat bodoh je . turun dari tangga , sampai bawah jumpa dia jugak .. trololol .. baru tak nak jumpa .. dia tanya "memori bawa tak .." saja buat muka biar dia syak tak bawak .. Then muka dia dah masam je , then kita cakap lah "bawak lah ! sabar jap" and bagi lah dia .. lepas tu sebenarnya dia nak turun Bangi Perdana kan .. tapi membe dia tu malas .. dia nak keluar ikut gate yang selalu kita balik tu .. Then dia ikut lah kita dari belakang .. Mula - mula dia jalan dengan membe dia sampai depan sikit dari kita kan . lepas tu dia patah balik belakang jalan dengan kita .. woww so shweet you ni .. Sanggup tinggal membe demi I .. haha .. Then jalan dengan dia . dia tu menggedik buat sakit hati je . tapi best lah .. aha .. lepas tu dia merungut , banyak kerja nak kena buat .. yelaa dia kan ketua kelas .. hahaha kelakar lah .. perangai gila dia boleh buat dia jadi ketua kelas .. haha sayang dia sangat - sangat ..

Then call ayah kita suruh ambik ayah kita tak angkat .. then tahu sebab apa ?! sebab dia ingat ada orang nak promote barang dekat dia .. Ishhh ! sakit hati je .. dah lah tunggu punya lama ! tapi tak apa lah .. lagi satu hal tunggu ayah kita datang ,, lambatnya . panas pulak tu .. haihh itu lah kelemahannya . dia datang tak tepati sikit . mesti lambat .. haiyoo . abah , penat tau dila tunggu abah .. tunggu punya tunggu sampai juga akhirnya .. mula - mula tu dah syak mesti pergi melancong dekat kedai my mom dulu .. haihh dengan pakai baju sekolahnya . adduhh penat .. sampai pukul 4:15 PM kiteorang balik lah ..

Balik - balik mandi , solat and terus menghadap lappy ni . haha .. normal lah tu kan ??? biasa lah .. lepas tu fhone berbunyi ada orang call ... then lari lah kebilik tengok siapa .. then eh eh .. dia lah AWW :* .. lepas cakap hallo terus cakap "eeii comel lah gambar dia ! kenapa sikit je .." and kita jawab lah "tu kan memori baru yang lain semua dekat memori lama" and dia jawab "mana memori lama ?" then kita jawab tengking sikit .. kelemahan dia , dia tu tak suka berdebat dengan kita .. kita jawab "kan dah cakap hilang hari tu" then dia jawab "OKAY - okay !! " hahahahaha ! lepas tu dia tukar topik .. LOL hahaha .. PADAN lah muka .. siapa suruh ajak berdebat ... then dia cakap malam karang nak call .. kalau tak call aku lempang kau sampai menangis tak berlagu ! hahaha .. jahatnya .. 
_____________________________________________________________

Okay lah ,.. ini je kot untuk waktu ni .. hehe okay untuk orang yang ada blog tu .. apa guna ada blog kalau tak update ye ... biarkan berhabuk ke apa ? hahaa .. okay bye . :)

*tak bermakna aku gembira aku lupakan kau my beloved BFF .

No comments:

Post a Comment

you can leave your comment here :)

Flurry Of Hearts