Use your smile to change the world. Don't let the world change your smile :)

Thursday, 19 January 2012

Orang Iri Hati =.="

hye hye hye ! mood ? tengah sedih .. tapi nak buat macam mana .. kita kena pura - pura gembira .. biar keserian muka terselah .. *CEHH memandai je .. itu hentam je .. :) ..

*One days , i with my parents .. <<<<<<
eehhh ? apahal ni ... topik lain.. ni tiba-tiba nak buat essay pulak .. ahh ignore lah yang tadi .. ni nak menggila jap .. lupakan segala kesedihan .. okay ? semalam chat dengan classmate kita ni tau .. Dia ni handsome pun handsome lah .. tapi SAKAI .. and suka buat cerita pasal orang .. and the most important thing .. Dia suka meruntuhkan kebahagian orang lain . kalau tak faham , jom dengar yang selanjutnya ? okay .. 

Dia ni Gila .. Dulu dia pernah buat kita clash dengan sorang mamat ni .. kiteorang baru couple seminggu macam tu . and dia pergi buat cerita dekat mamat tu .. and kiteorang pun clash .. mula - mula tu sedih lah kan .. yelaa .. baru nak happy ending .. eum ending lah sangat .. Pastu sebab mulut shial dia , kiteorang clash . tapi biarlah .. redha je .. dah tak ada jodoh .. 

and and sekarang dia nak runtuhkan pulak hubungan I dengan couple I now .. eehh what the fake kau ! asal entah dia ni . suka sangat nak menghancurkan hubungan orang ? apa yang dia nak pun tak tahu lah .. nak tahu apa dia cakap ?



hahaha .. BODOH kan mamat ni .. mula - mula dia tuduh boyfie kita ada account baru .. haha , tak ke bengong .. and dia cakap facebook lama boyfie kita kena hack .. weh SHIAL ! aku awek dia semestinya aku ada password facebook dia ! and mesti lah aku tahu apa yg jadi dekat facebook dia . haha . entah apa apa lah .. then bukan dia tuduh tu je . ada lagi !




aahhh lawak doe , dah lah kau kata boyfie aku ada awek lain .. kau cakap lawa pulak .. tak faham doe dengan kau .. and and ada pesanan pulak jangan bagi tahu dia .. what ! lagi lah aku dapat cam yang kau tipu aku ! CIKAI an mamat ni ? about the call .. yes ,  lepas dia cakap macam tu .. dah tak peduli dah kredit habis ke apa .. buat SOS terus call boyfie kita .. niat nak tanya . tapi takut lah .. takut nanti dia cakap kita tuduh dia .. ahhh tak nak gaduh lagi .. lepas tu ..


lah minta maaf ke ? ingat tak tahu dah nak minta maaf . yang dulu punya tak nak pulak kau minta maaf ???????? tapi tak apa lah . itu cerita lama .. malas nak ungkit .. Best kan kenal orang macam ni .. SO
KORANG HATI - HATI TAU !

then then tadi time tengah jalan nak pergi ke sesuatu tempat .. cerita lah dekat boyfie kita yang tersayang tu .. sayang ke ? eeumm .. cakap dekat dia "semalam kan ***** cakap , kau ada perempuan lain .. account facebook lain .." then then kita tak nampak lah reaksi muka dia kan .. sebab dia sebelah and tak berani nak pandang muka dia .. lepas tu dia macam terkejut .. dia cakap "HAHH ! apa - apa ?" lepas tu dengan berani kan diri .. pandang lah dia kan dengan muka yang entah .. tak tahu nak describe .. pastu ulang balik kata - kata tadi .. then dia jawab "alaa , dia jealous lah tu .. nak orang cakap dekat dia ke ?" then then then cepat cepat pandang terus geleng kepala and cakap "jangan jangan .. tak payah .. malas lah nak gaduh - gaduh ni .. lagipun dia dah mengaku dia tipu" then dia tukar topik nak masuk kelas .. dia cakap "eehhh kau nak pergi mana ni .. asal kita pergi sini" hahaha ni lawak .. sebab time jalan ni .. tak tahu nak kemana arah tujunya sebenarnya ,, main jalan je .. hahh siott .. pastu ikut lah dia masuk kelas balik .. boleh lak main tolak tolak .. dengki betul ..

Then nak duduk tu .. dengar suara boyfie kita cakap dekat mamat tu .. "Kau cakap apa dekat Nad .. kau tak puas hati dengan aku ke ?" sekali cikgu suruh bagi salam .. dia kan ketua .. so dia pun malas nak sambung .. dia bagi jelaa salam .. lepas tu kiteorang gurau - gurau .. cikgu pun pandang je .. tapi cikgu tu okay lahh .. siott .. lepas tu kiteorang pergi mana - mana semua sama - sama .. lastly , ada lagi orang dengki buat kiteorang gaduh .. kiteorang tengah duduk 2 orang .. ada pulak orang bukak mulut .. "konon sweet lah ni" kiteorang diam jelaa .. lepas tu budak tu bukak mulut lagi .. "tak cukup ke sorang m** .." and boyfie kita jawab "siapa doe ? *dengan muka pelik*" then dia terus buat bodoh , and pandang kita and cakap yang ni buat .. time ni memang bengang sangat kita ambik barang tu kita baling dekat dia .. alamak bie ! sorry .. memang bengang sangat time tu .. and and diorang cakap .. "hahaha .. K**** kena marah dengan awek" weh bapak kesiannya dia .. So thats meand boyfie kita tak salah , tapi semua sebab mulut ciLAKA diorang tu ! 

then sampai sekarang kiteorang tak baik lagi .. kenapa banyak dugaan yang menempuh hubungan kiteorang .. tak cukup ke dengan semua yang dah pernah kiteorang lalui sebelum ni .. kenapa korang dengki sangat . so how sekarang .. macam mana aku nak baik dengan dia balik !! Cuba cakap .. 

then then , diorang cakap lagi "m** , pergi lah pujuk dia .." then boyfie kita jawab "bukan salah aku pun .. korang yang reka cerita tadi ! korang lah minta maaf !" sampai hati dia .. tak nak ke pujuk kita ? sekali pun tak nak .. humm :'( tak romantik kot dia ni .. then diorang cakap ah "wehh , sorry weh .. aku main - main je tadi .." kita diam jelaa . then cikgu suruh kemas .. memang tak ada mood gila .. buat kerja pun marah - marah .. then diorang cakap "buat kerja tak ikhlas sial" .. then dengan perasaan geramnya jawab balik "ehh kau diam lah !!" pastu dia senyap .. patutnya dia fikir .. kita jadi macam tu sebab dia jugak ! SEBAB MULUT TAK BERTAPIS dia jugak ! humm sedih ahh .. kenapa ramai sangat yang dengki .. humm :'( ..

then cikgu cakap .. "tengok .. Nadhilah pun dah masam je" .. cepat cepat pergi dekat cikgu . "tak lah cikgu .. sebab lain .. bukan sebab buat kerja :)" senyum lah sikit dekat cikgu kan .. then borak - borak dengan cikgu ..

ehh dah lah kot ... DAH panjang sangat dah ni .. terlebih rajin pulak ni kan ? humm .. SORRY tau kalau banyak ayat kasar dekat post ni . byee .. :")


6 comments:

  1. Assalamualaikum ya ukhti nad + dhila

    pada pandangan ana lah kan...hurm... ukhti beri keizinan comment kn?
    ni pendapat analah..

    tak elok lah... gaduh2 macam tu..memang... memang dia yang salah kan? waallahualam lah...
    tpi... uhu.. perkataan such as mencarut..like.. "sial" ? xelok guna syg...jgn amalkan dlm kehidupan seharian...

    nanti terbiasa.... ingat... kalau seseorang tu, mulut leser ke, segala mulut yang negatif...
    mesti hati dia kotor.. sebb? sebb..hati beri isyart ke otak..dan otak menyuruh mulut mengeluarkn kata2 demikian..

    juga... Rasulullah, xmengaku umat..sekirannya bergaduh smpai keluar kata2 kesat...dan lebih2 lagi melibtkan tarik2 rambut ke... gitu ya uhkti syg...

    ni pendapat ana... biarlah dia...Allah beri balasan kt depa...ukhti? bersabar jelah..

    sorry kalau terkasar bahasa dn sbgainya..

    Jazakallahukhairan khathira..

    ReplyDelete
  2. Thanks untuk nasihat tu ;) .. time tu bengang sangat .. sampai dah tak ingat apa apa . :")

    ReplyDelete
  3. sabar je dhilah .. setiap manusia ade perasaan iri hati dan cemburu .. tapi jgn la smpai keluarkan perkataan yg mencarut .. juzt chill ok ..

    ReplyDelete
  4. Okay .. i now kita banyak mencarut dekat post ni .. time ni bengang sangat .. :( .. eumm sorry ..

    ReplyDelete
  5. salam nad , maaf mencela ye? sy pon same dlu jadi mcm ni . nanti lame klamean kita leh pkir balik . nanti kita rase mcm lucu jerk gado-2 . alah biase lah nad .. manusia ni punyai hasad dengki . kadng-2 dorg cemburu . ntah-2 nad ni lawa kowt . sbb tu dorg jealous , dorg xdpt nad . hehe . n mybe pkwe nad tu nsome . or korg semmg nyer scocok . nad, kita bole dgr kate-2 org tp jgn percaya 100%. slagi tak depn mata , jg. percaya oke? nad , be a cool oke? jgn cepat melenting , nanti dorg lagi suke menyakat nad . chill oke ?

    ReplyDelete

you can leave your comment here :)

Flurry Of Hearts